Application en database developer

NL EN
Home
Portfolio
Show cases
Freelance
Info & Contact

Template engine
 

PHP template engineEr zijn er veel. Template engines. En omdat ik hier gebruik van wil maken heb ik er een aantal getest. Begonnen met Smarty. Toen Twig, Symphony en nog een paar die ik vond op http://www.webresourcesdepot.com/19-promising-php-template-engines/ Eigenlijk was er overal wel iets mee. Software apart installeren op de server vind ik al gelijk een slecht plan. Teveel nadelen mbt portabiliteit en veiligheid. Ook is dit niet voor iedereen mogelijk.

Performance is een groot goed. Het moet dus mogelijk zijn om geparste templates te cachen. Ook moeten er SEO friendly URL's uitkomen. Daarnaast is het van belang dat de engine doordacht in elkaar zit en met een uurtje wel te begrijpen hoe het in te zetten is. In de onderzochte engines vond ik er niet eentje waar ik onvoorwaardelijk blij van werd. En omdat ik na 3 dagen geen zin meer had in al dit researchen maar wel genoeg had opgestoken over de werking heb ik besloten er zelf eentje te maken.

We hebben nu de 'DevIT template engine' die compatible is met alle CSS3 frameworks, jQuery, Bootstrap of wat er ook maar gebruikt wenst te worden om een website vorm te geven. De classes welke de laag tussen de designs en de database vormen blijven maatwerk. Nadeel is dat het dan wat meer kost om tot een geheel te smeden, voordeel is dat de code afgestemd is op zowel design als database architectuur wat weer uitstekend is voor de performance en de schaalbaarheid.

Mijn uitgangspunt is een bestaande website hiermee om te zetten naar een responsive site voor 2000,- ex. btw. Dit is exclusief designs. Die zal dus ergens anders vandaan gehaald moeten worden en in html5/css3 opgeleverd dienen te worden. Ook kan ik de responsive html5/css3 templates erbij ontwikkelen wanneer psd's worden geleverd. Prijs op aanvraag daar dit maatwerk is,

Interesse in een samenwerking om dit in te zetten of een wesite volledig te laten bouwen? Ik hoor het graag!

Designed by Makyzz / Freepik