Application en database developer

NL EN
Home
Portfolio
Show cases
Freelance
Info & Contact

Template engine
 

Eerder werkOnderstaand een greep uit een aantal projecten die ik tot nu toe gerealiseerd heb.
Aangezien ik zelf niet heel actief ben met het bijwerken van deze portfolio kan het zijn dat deze pagina enigzins statisch overkomt.
Maar er gebeurt heel veel meer.
Tevens zijn veel opdrachtgevers langlopende relaties. OrtelMobile, de BouwmarkConcurrent, QuizNight en MediaInc zijn daar enkele van.
http://www.propertylisters.com/ Social feeder engine waar bestaande websites via plugins, xml feeds of crawlers gekoppeld kunnen worden en de aanwezige content automatisch uploaden naar de aangesloten socials van de klant.
Tevens is er de mogelijkheid een mobile responsive website en een native app af te nemen.
http://www.soundseeing.com/ Deze site is door een bestaande klant aan mij overgedragen. De oorsronkelijke ontwikkelaar kreeg de site niet goed werkend en was inmiddels 2 maanden over de deadline heen.
In 3 dagen is alles werkend gekomen en zijn de puntjes op de i gezet. De klant heeft grote plannen met dit concept en de site inclusief onderliggende database wordt binnenkort alweer zwaar op de schop genomen om een grote hoeveelheid aan backend mogelijkheden te kunnen herbergen.
http://www.voordeelvloeren.nl/ Deze website lijkt wel heel sterk op een site een stukje hieronder.
Alleen de content en stylesheet zijn hiervan gewijzigd. Instant website in 3 muisklikken zullen we maar zeggen.
Dit was een van de voorwaarden van de originele site.
http://www.starguide.nl/ Nog een redesign. Een behoorlijk ingrijpende deze keer.
Dit is een forse profiel site met een zeer uitgebreide back-office. Ooit klein en simpel begonnen en in de loop der jaren van steeds meer functionaliteiten voorzien.
In de basis is de technische realistatie goed geweest. Alleen zijn er naderhand heel veel nieuwe dingen bijgekomen en aangepast. Dit is zeer slecht uitgevoerd en nauwelijks tot niet gedocumenteerd.
Dit heeft geresulteerd in een volledig losgeslagen systeem wat vol zit met vervelende bugs en bijna niet meer te onderhouden is..
Het weer op de rails zetten van dit geheel wordt in verschillende fases uitgevoerd. In de back-end is het complete betaal systeem inmiddels gereviseerd. Nu wordt eerst de website van een nieuw jasje voorzien. Daarna staat de database en back-office op het planbord.
http://www.vegro.info/ Voor deze site heb ik de iDeal implementatie gemaakt. Er wordt gecommuniceerd met de Rabobank.
Vanwege de hoeveelheid verschillende producten die er via de site verkocht worden is er gekozen voor de wat complexere 'hash code benadering'. Hierbij worden de artikelen inlcusief prijzen in een ge-encrypte string naar de bank gestuurd voor betaling.
Groot struikelblok daarbij was dat de site is geschreven in het wat oudere ASP3.0 en geen standaard functionaliteiten is die taal zitten mbt data encryptie en de meegeleverde documentatie zich slechts beperkte tot dotNET asp.
http://www.bouwmarktconcurrent.nl/ Dit betreft een redesign van een bestaande website.
De originele site bestond uit honderden losse frames, pagina's, stylesheets, scripts en andere meuk.
Dit wordt nu teruggebracht tot één template met include files waar nodig, scripts georganiseerd en één stylesheet voor de hele site.
De site was in eerst instantie in Microsoft's asp geschreven. Het was aanvankelijk de bedoeling dit zo te houden met het doel zo min mogelijk code te moeten herschrijven. Dit bleek een doodlopende weg en na maanden ploeteren is er een streep ondergezet en alles opnieuw in php geschreven. Dit bleek een goede beslissing. 'Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald' zullen we maar zeggen.
http://www.barudibali.com/ Een Content Management System ontwikkeld ten behoeve van een bedrijven gids welke met name gericht is op expats werkzaam op Bali .
Via de bijbehorende website kunnen bedrijven uit allerlei branches gevonden worden. Het cms zal worden gebruikt door de lokale bewoners welke een bedrijf hebben wat in een van de relevante segmenten werkzaam is.
http://www.barudibali.com/ De bijbehorende website. Er wordt inmiddels goed gebruik van gemaakt en het aantal profielen stijgt gestaag. Enkele leuke features uit het CMS worden goed gebruikt door de beheerders van de profielen.
Onder andere het middels drag en drop bepalen hoe de content wordt ingedeeld op het profiel. Alle profielen kunnen hun eigen keywords gebuiken waardoor de losse profielen ook via de search engines gevonden kunnen worden.
http://www.modelsinc/ Florerend casting en modellenbureau
Deze website bied met name aan de backoffice een enorme hoeveelheid mogelijkheden om de juiste personen uit een database van ruim 60.000 leden te selecteren
http://www.canstyling.nl/ Een leuke site met een snufje AJAX en overgoten met een DHTML sausje. De scripts om de afbeeldingen zo mooi te kunnen bekijken komen van http://script.aculo.us/
Het onderhoud wordt gedaan met het DevIT CMS.
http://www.murphysquiznight.com/ Een kleine add-on op een bestaand project. Er is een lotterij toegevoegd waarvoor de deelnemers aan de pubtrivia quiznight loten kunnen kopen.
Hier zijn een aantal business rules voor opgesteld welke in de applicatie zijn ingebouwd.
http://www.murphysquiznight.com/ Via een aanpassing in het bestaande cms zijn de winnaars random te bepalen en naderhand op te vragen en te downloaden
http://www.floorhouben.nl/ Deze klant wilde een website hebben welke niet steeds de hele pagina ging laden wanneer een link werd aangeklikt.
De opdracht was eerder vergeven aan een ander (behoorlijk bekend) bedrijf. Deze gingen aanvankelijk met Flash aan de gang maar kregen het niet voor elkaar de zeer afwijkende wijze van navigeren conform de eisen vorm te geven.
Tja, dan kom je natuurlijk al gauw bij DevIT terecht ;-). Het wordt nu opgelost door gebruik te maken van de 'bleeding egde technology' genaamd 'AJAX'.
Uiteraard wordt de content beheerd door het DevIT CMS. De content wordt in dit geval in XML teruggeven aan de website.
http://www.ortelmobile.nl/ Een internationaal georienteerde website. Op dit moment bestaat de site nog slechts uit content. Deze wordt aangeboden in 9 talen in 3 landen. Dit zijn naast Nederland ook Duitseland en Belgie.
Dit is typisch een project wat nooit af is. In september 2006 is er functionaliteit toegevoegd voor de duitse site waarmee men realtime een gekochte simkaart kan activeren. Hiervoor is een koppeling gemaakt met de servers van E-plus. De duitse KPN zeg maar. Recent is Russisch als taal toegevoegd. Meer functionaliteiten zullen volgen.
Het geheel wordt naar volle tevredenheid onderhouden door het eigen ontwikkelde CMS
Niet voor lang meer echter want er staat en compleet nieuwe back-office in de planning waar ook de internationale call centers van Ortel mee gaan werken. Deze wordt op dit moment ontwikkeld. Een nieuw CMS zal deel uit gaan maken van deze backoffice.
http://www.lafs.devit.nl/ Een website om zelf een website te maken. Dit concept is bedoeld voor mensen die gaan trouwen. Zij kunnen dan op hun eigen website alle informatie kwijt die ze willen. het design kunnen zij zelf kiezen.
Op dit moment zijn 3 designs beschikbaar maar de structuur is zo gekozen dat er zonder veel moeite designs toegevoegd kunnen worden. Na keuze volgt een registratie pagina. Op de testomgeving kan iedereen kosteloos registreren.
http://www.pleiade.nl Website ten behoeven van een Consultancy club. 2-talig. Weinig over te melden eigenlijk.
http://www.pleiade.nl Het cms is wel leuk. Deze moest dezelfde look & feel hebben als de website. Zodoende is het meer dan duidelijk welke content gewijzigd wordt. Dit was een manier van cms'sen die ik nog niet eerder was tegengekomen.
http://www.herenplaats.nl Met dit CMS wordt de website van een kunstenaars vereniging onderhouden. het CMS biedt 2-talige ondersteuning. Dit is een 'race tegen de klok' project geweest. Ik kreeg deze opdracht op een maandag onder voorwaarde dat hij de aanstaande vrijdag af zou zijn. Dit aanbod kwam van een andere freelancer die echt geen tijd had en deze klant dreigde te verliezen. Hij heeft toen gezegd dat het al af was en een afspraak voor een demostratie gepland. Maar er was nog niets. Ondanks het feit dat ik niet eens een Windows computer tot mijn beschikking had en al enkele jaren niet meer in asp had geprogrammeerd heb ik dit toch aangenomen. Een van de kinderen was dus een week z'n computer kwijt en ik een aantal nachten. Maar de deadline werd gehaald en de demo was een groot succes.
http://www.quizscores.com Een website waarop cafe eigenaren zichzelf kosteloos kunnen aanmelden en zo de scores bij houden welke hun klanten hebben behaald in de Pubtrivia quizzen.
Hier is later ook nog een pagina bij geschreven waarop de deelnemers hun scores kunnen bekijken. Deze pagina maakt deel uit van de Murphys quiznight website op http://www.murphysquiznight.com en is via de direct link hier te vinden.
DevIT CMS Een compleet en zeer herbruikbaar Content Management Systeem. Deze heb ik ontwikkeld toen ik even niets te doen had en is een groot succes gebleken.
Er zijn diverse soorten content toe te voegen inclusief streaming media. Wanneer er weer even niets te doen is komt er ook een producten database, shopping mogelijkheden en een backoffice in.
Tot die tijd staat de verdere ontwikkeling van het CMS niet stil. Zoveel mensen, zoveel wensen en wanneer er echt handige dingen tussen zitten komt het blijvend in het CMS.
Het CMS wordt op dit moment opnieuw ontwikkeld en straks in een 'web2.0' uitgevoering standaard geleverd.
http://www.e-connect.com Voor deze site is alleen de HTML geschreven op basis van aangeleverde Photoshop PSD bestanden.
Inmiddels is het bedrijf een andere weg ingeslagen en is ook de website vervangen.
http://www.freecom.com Voor deze behoorlijk uitgebreide e-commerce site heb ik de checkout geschreven in asp. Een van de onderdelen daarvan is de implementatie met het online betaal systeem van Bibit.
De site wordt wereldwijd door duizenden mensen gebruikt en heeft een vrij hoog transactie volume.
http://www.snowboard.nl Een behoorlijk uitgebreide site waarbij mijn aandeel bestaat uit het schrijven van de HTML conform een set aangeleverde photoshop bestanden.
De eisen waren simpel. Tot op de pixel gelijk aan de aangeleverde designs en 100% W3C compilant. Het is jammer om te constateren dat dat laatste geen blijvertje is geweest voor deze site. Het onderhoud ligt niet bij mij.
http://www.superstunt.nl Een kleine actiesite welke aan een database van een bekende tour operator hangt. Aanvankelijk zou ik hier alleen de html voor maken op basis van een aangeleverd photoshop bestand. Uiteindelijk is het (kleine beetje) asp scripting ook door mij gedaan.
http://www.suykstraat.nl Natuurlijk ontbreekt m'n prive neuzel site'tje niet in de lijst. Gebeuren weinig spannende dingen. Weinig bezoekers ook. In den beginne werd de site gehost vanaf mijn eigen pc. Die heette naboo. Vandaar de koptext. Naboo is allang niet meer en de site draait ook niet meer vanuit huis. Maar het bekt wel lekker en who know's.
De domeinnaam was ooit geregistreerd vanwege de mail. Hadden we allemaal een @suykstraat.nl adres. De rest van de straat later ook trouwens. Inmiddels is ook dat verleden tijd.
http://www.formaatnotarissen.nl Deze site is geschreven in asp en maakt gebruik van Microsoft SQLserver.
http://www.multi-crane.com De site is op dezelfde engine gebouwd als Melodymaker onderaan deze pagina. Ook het gebruikte cms is dezelfde. Inmiddels is de site vervangen door een nieuwe. Deze heb ik niet gebouwd.
http://www.solo-music.net Voor dit bedrijf heb ik de website gebouwd en een replicatie systeem om de database op de webserver dagelijks te verversen vanuit de back-office. Dit replicatie mechanisme bestond uit twee modules in de lokale Access database. Deze genereerde bestanden welke vervolgens dmv een FTP client in een directory op de webserver geplaats worden waarna door een speciale code in het email veld op de site te geven de import kon worden gestart. Helaas moest ik na enige tijd constateren dat de data op de site nooit werd bijgewerkt. Navraag leerde dat de procedure veels te ingewikkeld was. Ik moest dit dus nog simpeler maken. Dit was nl. een klein familie bedrijfje waar emails werden uitgeprint en een antwoord gefaxt. 'Reply' was een technisch woord en bij dat 'krulletje' kreeg men altijd een '2'. Het versimpelen is uiteindelijk gelukt door gebruikt te maken van de Windows Scripting Host. Er bleef 1 vbs bestandje over om op te klikken. Volledig automatisch werden alle uit te voeren stappen doorlopen en de webserver van de laatste content voorzien. Helaas is de eigenaar van de zaak vlak voor zijn pensioen overleden. Het bedrijf is naderhand opgeheven.
http://www.melodymaker.nl http://www.melodymaker.nl
***Ik ben niet verantwoordelijk voor het design***
Zo. Dat moet ik eerst even kwijt...
Deze site was waar het allemaal mee begon. Een kennis die een webshop wilde. We schrijven 1997 hier. Ik werkte toen voor een bedrijf waarvoor veel e-commerce sites gebouwd werden in asp. Besloot toen deze site te bouwen in Perl. Dat was namelijk een programmeer taal waar ik veel in gedaan had maar waarvan door gebrek aan praktijk de kennis verloren dreigde te gaan. De main engine bestaat uit ruim 800 regels code en wordt daarnaast ondersteund door diverse cgi scripts.
Er wordt gebruik gemaakt van een flat text database welke via een in Visual Basic geschreven applicatie kan worden onderhouden.
Inmiddels heeft de site een strakke redesign gehad en ben ik zelf eigenaar van deze online shop.
http://www.melodymaker.nl De windows applicatie waarmee MelodyMaker en voorheen ook Multi-Crane hun websites mee onderhouden en mailings kunnen versturen.
Dit is geschreven in Visual Basic 6 en maakt gebuik van IP*Works voor de communicatie naar andere servers.
Ik doe niets meer met Visual Basic omdat dit inmiddels is achterhaald door .NET. En daar heb ik geen kennis van en wil dat graag zo houden.
Designed by Makyzz / Freepik